Onze schoonmaakploeg stelt zich voor

Het is een gegeven dat zonder vrijwilligers de meeste sportverenigingen het hoofd financieel en, in het verlengde daarvan, sportief niet boven water zouden kunnen houden. De s.v. Vrone prijst zich gelukkig dat in haar 97-jarig bestaan, altijd weer leden opstaan, die de vele voorkomende werkzaamheden oppakken. Eén van deze taken bestaat uit het wekelijks op de maandagmorgen schoonmaken (= vegen, spuiten, dweilen, ontsmetten en drogen) van de kleedkamers, doucheruimtes, toiletten en de entrée van de kleedaccommodatie.

Vier jaar geleden verlieten, vanwege hun respectabele leeftijd, Cees Verduin, Meindert de Boer en Jan Klos de schoonmaakploeg en bleven slechts Martin Westenborg en Chiel Wijnands over. Uitbreiding was absoluut noodzakelijk.

Er was een enorme zoektocht van Mart voor nodig om de schoonmaakploeg weer op sterkte te krijgen. Jan Steltenpool, Ted van Haaster en Hans Groen werden bereid gevonden het “schoonmaakteam” te versterken. De meeste leden zullen Jan (o.a. voorzitter van de afdeling veldvoetbal), ondergetekende (o.a. voorzitter van het Hoofdbestuur) wel kennen. Ted, vader van een jeugdspeler en in ploegendienst werkzaam op Schiphol, versterkt ons team regelmatig. Voor ons ex-bestuursleden geldt, afkomstig uit een vergadercultuur betreffende beleidsmatige zaken, nu maar één ding en dat is: POETSEN.

Goede wijn behoeft natuurlijk geen krans, maar niet onvermeld mag blijven dat erelid Chiel Wijnands (77 jaar) en Martin Westenborg, onze bedrijfsleider (70 jaar), wat betreft hun schoonmaakwerkzaamheden nog steeds geen krimp geven. Dit kan tot gevolg hebben, dat wij straks via Theo de Wit enkele rollaters moeten aanschaffen.
Ten slotte gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen, dat het afsluiten van de ochtend via koffiedrinken en het vertellen van sterke verhalen en anekdotes, ons ook vooral op de been houdt. Het waarheidsgehalte van de verhalen laat ik soms maar even in het midden.

Met vriendelijke sportgroeten,
Namens het schoonmaakteam van de s.v. Vrone
Hans Groen

​Op de foto van links naar rechts: Martin Westenborg, Chiel Wijnands, Ted van Haaster, Jan Steltenpool en Hans Groen