SV Vrone treurt om overlijden vrijwilliger Peter Schröder (48)


Met ongeloof en verbijstering ontvingen wij afgelopen vrijdag het verschrikkelijke bericht dat Peter Schröder op 48-jarige leeftijd plotseling is overleden. Hij was een zeer gewaardeerde vrijwilliger binnen onze vereniging.

Peter was de man van Debbie Schröder-Schuit en de vader van Davy en Andy, beide voetballend actief bij SV Vrone. Vrijdagochtend vroeg werd Peter getroffen door een hersenbloeding. De schade die dit heeft aangericht werd hem dezelfde dag uiteindelijk helaas fataal.

Met Peter verliezen we een geweldig lid van de Vrone-familie. Als voetballer doorliep hij de complete jeugdperiode bij de club. Na een aantal jaren van afwezigheid kwam Peter weer in beeld bij SV Vrone, toen – zoals dit vaak gaat – zijn oudste zoon Davy voetballend actief werd. Peter bood direct zijn hulp aan, want zoals hij regelmatig aangaf: ‘Dat hoort er toch gewoon bij?’. Zo trad hij in de voetsporen van zijn vader Peter Schröder sr., die ook zeer veel voor SV Vrone heeft betekend.

De laatste jaren was Peter één van de drijvende krachten achter de kantinecommissie. Als er iets moest gebeuren, sprong hij gelijk bij. Zo ook nog op Koningsdag van dit jaar. Met veel enthousiasme en opgewektheid stond hij met ex-elftalgenoten en andere Vronianen bier te tappen in de feesttent.

Het is onwerkelijk en oneerlijk dat het leven van Peter op deze manier ten einde is gekomen.

Namens alle Vronianen wensen wij Debbie, Davy, Andy en verdere familie, vrienden en bekenden van Peter enorm veel sterkte toe met dit enorme verlies.