Vernieuwd Corona Protocol


Zoals afgelopen maandag 28 september bekend is gemaakt door onze minister-president Mark Rutte, gelden er voor de sportverenigingen vanaf dinsdag 29 september nieuwe maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Zolang het mogelijk is, zal de KNVB de competities niet stilleggen en blijft het voor iedereen mogelijk om zijn/haar favoriete voetbalsport te beoefenen. Maar daarvoor zal iedereen zich wel moeten houden aan de maatregelen die daarvoor genomen worden. Dus neem alstublieft uw eigen verantwoordelijkheid hierin en maak het voor onze vrijwilligers niet moeilijker dan het toch al is.

Naast de algemeen geldende regels voor veiligheid (1,5 meter afstand en niet komen bij ziekteverschijnselen) en hygiëne (handen wassen), zijn de Coronamaatregelen vanaf 29 september 18:00u uitgebreid met de volgende onderdelen;

 • Geen publiek bij wedstrijden en trainingen;
 • Kantines blijven dicht

Onderstaand treft u de aanvullingen per 29 september 18:00 uur op het reeds bestaande protocol:

 • Toeschouwers zijn vanaf dinsdag 29 september 18:00 uur niet meer toegestaan bij trainingen en wedstrijden. Dit geldt ook voor ouders die naar de thuiswedstrijden of trainingen van hun sportende kind willen kijken. Voor ouders/verzorger is de regel afzetten en ophalen van kinderen voor de ingang van SV Vrone bij de Boeterslaan, dus niet op het terrein van SV Vrone.
 • Bij uitwedstrijden vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Dit geldt voor jeugdspelers t/m 19 jaar (O19). We vragen om de aanwezigheid van ouders/spelers tot het noodzakelijke te beperken om de kinderen op de sportlocatie te krijgen. Wanneer een team uit bijvoorbeeld 12 kinderen bestaat betekent dit dat er maximaal 4 begeleiders, trainers en/of ouders toegang hebben tot het sportpark. De trainer/begeleider stemt van tevoren af (bijv. via de groepsapp) welke ouders de voetballers rijden naar de uitwedstrijden.
 • Voor personen van 13 jaar en ouders wordt geadviseerd om een mondkapje te dragen in de auto wanneer men met iemand meerijdt die niet uit zijn/haar huishouden komt. 
 • Op het publiek na zijn alle personen welkom die een rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs. Hierbij geldt dat het aantal sporters en begeleiders niet groter is dan noodzakelijk voor de sportactiviteit (training, wedstrijd). Stem vooraf duidelijk af wie er bijv. zal fungeren als assistent-scheidsrechter (vanaf JO13).
 • Kleedkamers kunnen gebruikt worden. Voor 18 jaar en ouder geldt, houdt hierbij de 1,5 meter afstand. Dringend advies om gezien de krappe bezetting op zaterdag omgekleed naar de vereniging te komen en thuis te douchen.
 • Toiletten zijn geopend in het kleedkamergebouw. 
 • Gezien de krappe gangen is het eenrichtingsverkeer in het kleedkamergebouw. Houd je aan de looproute in het kleedkamergebouw. Dit geldt ook voor de jongere jeugdteams!
 • Het wedstrijdsecretariaat is geopend. Begeleiding (1 per team) van thuisspelende en bezoekende teams dienen zich hier te melden voorafgaande aan de wedstrijd. Er is limonade of thee beschikbaar in de rust van de wedstrijd. Tevens wordt er koffie of thee verstrekt vanuit het wedstrijdsecretariaat voor begeleiding van teams en andere officials.
 • Na afloop van de training/wedstrijd dien je het complex z.s.m. te verlaten. Als speler of begeleider van een team blijf je dus niet bij een andere wedstrijd of training kijken. 
 • Trainers en begeleiders zien erop toe dat de spelers uit hun team z.s.m. het sportpark verlaten en verlaten zelf het sportpark pas als iedereen uit het team buiten de poort staat.

Let op!! Bij andere verenigingen kunnen er aanvullende of deels afwijkende maatregelen zijn genomen. Controleer dit bij uitwedstrijden vooraf op de website van de betreffende vereniging.

Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn kan er contact worden opgenomen met het bestuur van Vrone via info@vrone.nl. Bij dringende zaken kan er telefonisch contact worden opgenomen met Tijs Roeland, voorzitter: 06-82122409

De FAQ van de KNVB vind je via deze link.

De gehele FAQ kun je terug vinden op de corona blog op de website.