Clubicoon Piet Smit (91) overleden


Vanochtend bereikte ons het droevige bericht dat Piet Smit op 91-jarige leeftijd is overleden en met hem is een bekend figuur en markante persoonlijkheid heengegaan.

Piet heeft jarenlang een belangrijke rol gespeeld binnen onze vereniging en was tot het laatste toe zeer betrokken.

De laatste tijd kon hij zelf niet meer naar de club komen maar hij wist altijd wel iemand te regelen die hem in zijn rolstoel wilde ophalen. Bovendien kon hij goed overweg met de telefoon; het nummer van Vrone stond bovenaan in zijn bellijst.

Zoals veel Pancrassers weten was Piet een Vroniaan pur sang en verrichtte jarenlang veel werk om het complex schoon en leefbaar te houden.  Hij was zuinig op de velden en kon voetballende jeugd er ook afsturen op momenten dat zij daar niks te zoeken hadden. Op zijn onafscheidelijke klompen fietste hij het complex en Sint Pancras in de rondte.  Ieder nieuwgeboren kind wilde hij lid maken van Vrone, zo heeft hij bij menig voordeur aangebeld.

Met Piet verdwijnt er een supertrouw lid, een gevestigde naam uit de pancrasser voetbalgemeenschap en wij wensen hem de rust die hij verdient na zijn jarenlange inzet voor “zijn cluppie”. Wij wensen zijn naasten veel sterkte toe bij het dragen van dit verlies.

Piet, rust zacht

Ga van die velden jongens!
Piet als Clubicoon