Wat gaan we echt vervangen op het nieuwe complex?


Beste Leden en volgers van S.V. Vrone

De vorige nieuwsbrief hebben we jullie iets meer verteld over onze overwegingen en wat voor ons belangrijk is geweest. We hebben de twee aspecten sportiviteit en overlast omgeving nader toegelicht.

We hebben hier vooral het vergelijk met andere varianten beschouwd. Maar er speelt natuurlijk ook gewoon het grotere belang dat het huidige complex oud is en vervangen moet worden.

Kleedkamers en wedstrijdsecretariaat

Kantine en kleedkamers

De kleedkamers, kantine en faciliteiten hebben hun beste tijd gehad en moeten vervangen worden. De douches, toiletten onderhoudsruimtes, wedstrijdsecretariaat, vergaderruimte zijn zo verouderd dat het onprettig verblijven is. Ook zijn deze ruimtes zo slecht geïsoleerd dat de stookkosten de pan uitrijzen. Er moet een grote slag geslagen worden met verduurzaming. Bestaande opstal opknappen en naar de nieuwste standaarden brengen kost misschien wel net zoveel als nieuwbouw. Een gescheiden kantine en kleedkamer is voor velen een doorn in het oog. Maar het was wat het was. Nu is de kans om het in één keer goed te doen!

Hoofdingang

Maar ook onze hoofdingang aan de Boeterslaan is onveilig, onpraktisch en geven geen warm onthaal aan onze gasten. De parkeergelegendheid is te beperkt en achterliggende woonwijk staat in het weekend helemaal vol van alle bezoekende elftallen. Wij kunnen deze overlast niet meer uitleggen en ingrijpen is noodzakelijk. Een nieuwe ingang aan de Vinkenlaan met nieuw parkeerterrein biedt lucht en ruimte. Daarbij brengt een nieuwe hoofdingang ook meer kansen met mogelijke samenwerkingen met De Geist en misschien wel het zwembad.

Velden

Onze voetbalvelden moeten worden vervangen voor nieuwe velden met nieuwe ondergronden en technieken. De huidige drainage is ver onder de maat. Het onderhoud is op dit moment zeer intensief en het bewateren kost vele vrijwilligers veel Tijd en energie. Er is tegenwoordig zoveel mogelijk en het wordt nu ook echt tijd dat S.V. Vrone meegaat in de nieuwste technieken.

Het moge duidelijk zijn, we moeten grootscheeps renoveren en ons complex moderniseren en verduurzamen. Maar ook de overlast voor de omgeving moet omlaag en veiligheid moet omhoog.

Om dit mogelijk te kunnen maken moet diverse grond ontwikkeld worden. Uiteraard hadden wij graag alle grond over genomen van de Gemeente, maar dan was verbouwen niet mogelijk en dan zou de continuïteit van Vrone simpelweg niet mogelijk zijn. Veiligheid van onze leden gaat namelijk boven alles. Steun het plan en laat massaal jullie stem horen via social media, kranten, etc etc. Samen staan we sterk!

Namens het bestuur van S.V. Vrone

Tijs Roeland.