SV Vrone kiest voor zaterdagvoetbal


SINT PANCRAS – Voetbalvereniging SV Vrone gaat vanaf het nieuwe seizoen met het eerste elftal op zaterdag spelen. In navolging van veel andere clubs kiest de vereniging uit Sint Pancras voor zaterdagvoetbal als de toekomst. 

De sprong naar het zaterdagvoetbal is de laatste jaren een trend in het amateurvoetbal. In Noord-Holland kiezen langzaam steeds meer clubs voor zaterdag. Recent maakte SVW ‘27 uit Heerhugowaard bekend vol voor zaterdagvoetbal te gaan.

,,Omdat de jeugd aangeeft liever op zaterdag te spelen”, verklaart voorzitter Tijs Roeland de keuze van SV Vrone. ,,Ze willen zaterdagavond uitgaan en zondag chillen op de bank of iets anders doen. Tijden veranderen. Vroeger leefden wij toe naar de zondag. Dat is nu anders. Bovendien hebben we deze beslissing genomen om de jeugdselecties, die op de zaterdag spelen, te inspireren om voor het eerste elftal te gaan.”

Ook het komende seizoen heeft SV Vrone een onder 23 elftal, dat nu al op de zaterdag uitkomt. Een aantal seniorenteams blijft op zondag voetballen. Het eerste elftal van de club uit Sint Pancras speelt nu in de derde klasse en gaat in het nieuwe seizoen in de 5e klasse op zaterdag voetballen. De club is nog op zoek naar een nieuwe trainer voor de hoofdmacht.