Vrone 1 verslaat ‘oudjes’ in Nieuwjaarswedstrijd


Vrone 1 heeft zondag 1 januari de traditionele Nieuwjaarswedstrijd tegen Oud-Vrone met 5-1 gewonnen. De ‘oudjes’ gaven vooraf aan dat hun opvolgers dit jaar “echt wel te verslaan” waren, maar hun monden werden snel gesnoerd.

Na 2 coronajaren stonden Vrone 1 en Oud-Vrone zondagmiddag 1 januari weer eens tegenover elkaar in de befaamde Nieuwjaarswedstrijd. Vrone 1 zat in een goede vibe. Het team sloot 2022 af als trotse koploper van de zaterdag 5e klasse, maar dat maakte weinig indruk op aanvoerder Jos Verduin van Oud-Vrone. Hij noemde die 5e klasse een ”abominabel niveau” en verwachtte wel te kunnen winnen.

Het team met voormalige Vrone-vedetten was flink verjongd ten opzichte van de laatste editie. Onder andere Richard ‘Bami’ Rijsterborgh, Nick Leijen, Dwight Vis en Daan Valkering betraden het veld. Het mocht niet baten. Ongetwijfeld kwam het vooral door de harde wind die langs de Boeterslaan waaide, maar de mannen kwamen minder snel vooruit dan in hun gloriejaren.

Fraaie fopduik

Vrone 1 miste enkele basisspelers, coach Willem Zeijlmans ving dit op met waardige vervangers uit het tweede. Opvallend aan de 5-1 overwinning waren de twee goals van Jens Breed, die hiermee in één wedstrijd productiever was dan in de hele eerste seizoenshelft. Ook historisch was de eerste Nieuwjaars-penalty ooit voor Vrone 1, benut door Martijn Leek.

Het was te danken aan goed keeperswerk van voorzitter Tijs Roeland dat oud-Vrone de schade tot vijf tegentreffers wist te beperken. Fred Wever produceerde vanaf 11 meter de enige goal van de voormalig coryfeeën, nadat hij de pingel eigenhandig had versierd met een fraaie fopduik en bijpassende oerkreet.

Beregezellige borrel

Scheidsrechter Jelle van Hamersveld maakte na tweemaal 30 minuten een einde aan het vermakelijke nieuwjaarspektakel. De gezellige drukte langs de zijlijn verplaatste zich naar de kantine. Met een beregezellige borrel werd het nieuwe jaar op geslaagde wijze ingeluid. Op naar een mooi 2023!

Fotoverslag met foto’s van Marco Wijnstekers

 

Jong (groen-zwart) en oud gebroederlijk op de foto.

 

Een muurligger of blij om even te kunnen liggen?

 

Ah, blijkbaar toch een muurligger.


De duels worden niet geschuwd.

 

RAAK! De elfmetertrap van Martijn vliegt er over 1 seconde in.


De routine straalt er vanaf bij Jos…

 

Tijs wordt weer eens aan het werk gezet.

 

Ook Fred faalt niet voor Oud-Vrone.

 

Na tweemaal 30 minuten spelen is de koek op.


Na afloop is het beregezellig in de kantine.