Daniël Leijen keerde terug in het vlaggenschip van Vrone. Zijn inbreng deed de ploeg duidelijk goed. (foto Marco Wijnstekers)

door: Ron Vé, supporter

SINT PANCRAS – Na vier wedstrijden zonder overwinning stond er afgelopen zaterdag een ander Vrone tegenover de koploper SVW’27. Er was duidelijk een andere beleving te constateren, mede ingegeven door enkele wijzigingen in de basisformatie. Oudgediende Daniël Leijen keerde terug in het elftal, alsmede de lang geblesseerde Abdessamad Oughris. Het bracht de ploeg een enorme dosis energie en voetballende mogelijkheden. Ondanks de nederlaag gloort er weer hoop en vertrouwen bij de ploeg uit Sint-Pancras.

De wereld zag er afgelopen zaterdag heel anders uit voor de selectie van trainer Willem Zeijlmans. Waar vorige week nog zonder wissels bij DZS werd aangetreden, hadden beide selectie-elftallen van Vrone nu het volledige aantal inzetbare spelers ter beschikking. Vrone 2 wist eerder op de dag reeds met 3-0 te winnen van ook SVW’27. Ook het vlaggenschip toonde zich van zijn beste kant. Met veel beweging, inzet en beleving wisten de gastheren de koploper vanaf de aftrap de wil op te leggen.

Veldoverwicht
Het leidde tot enkele goede mogelijkheden. Met name Guus Oudeman bleek een plaag voor de SVW-verdediging. Met een schot op de kruising was hij het dichtst bij de openingstreffer. Vrone bouwde langzaamaan een veldoverwicht, de gasten begonnen steeds meer op elkaar te mopperen. Vanuit het middenveld groeide Lex de Jong steeds dominanter in de wedstrijd. Maar ook de teruggekeerde aanvallers Daniël Leijen en Abdessamad Oughris bezorgden hun verdedigers handen vol werk. Leijen wist met zijn ervaring de bal goed in bezit te houden, Oughris had duidelijk geen last van het ontbreken van wedstrijdritme. Het vertrouwen bij een opgeleefd Vrone nam met de minuut toe.

Effectief
Tegen alle verhoudingen in kwamen de gasten 10 minuten voor rust toch op een voorsprong. Bij een 1-op-1 situatie achterin miste Oliver de Jong de bal, waarna zijn directe tegenstander vrije doorloop op de Vrone goal had. Deze toonde zich uiterst effectief en schoot de bal achter doelman Jeroen Tijman, die tot dat moment nagenoeg werkeloos was geweest (0-1). Vrone rechtte de rug en ging in de achtervolging. Dit duurde echter slechts 5 minuten. Een inworp van SVW’27 werd door Vrone-verdediger Chris Meeuwisse ongelukkig met het hoofd verlengd, in de loop van een andere SVW-aanvaller. Ook hij pakte het cadeautje dankbaar uit (0-2). Binnen een minuut wist Vrone dit keer de aansluitingstreffer aan te tekenen. De energieke Stijn Bugter stoomde na de aftrap over rechts op, haalde de achterlijn en wist de bal bij de tweede paal terug te leggen. Hier was Abdessamad Oughris inmiddels opgedoken, die de bal fraai in de SVW-goal volleerde (1-2).

Op slot
Na rust toonde Vrone zich vastberaden zich weer naast de tegenstander te spelen. De koploper uit Heerhugowaard kraakte wel, maar brak niet. Sterker, halverwege het tweede bedrijf gooide SVW’27 de wedstrijd in het slot. De bal werd vanaf de rechterzijde richting de spits verplaatst, nog buiten het strafschopgebied. Waar de Vrone-verdediging de situatie ogenschijnlijk goed inschatte, besloot de SVW-aanvaller anders. Verrassend nam hij de bal aan op het dijbeen, waarna hij verwoestend uithaalde, een verbouwereerde verdediging én doelman achterlatend (1-3). Het laatste deel van de wedstrijd werd met enkele wissels nog wel geprobeerd weer aan te sluiten. Ondanks enkele speldenprikjes van de thuisploeg, bleek de eindstand echter bereikt.

Nababbel
Het resultaat was hetzelfde, verlies, toch klonk Vrone-trainer Willem Zeijlmans op maandag een stuk opgewekter dan de vorige weken. “We hebben eindelijk weer een ploeg gezien, die bereid is tot het uiterste te gaan. Zo zien we het graag. We troffen nu alleen en helaas de koploper. Het was duidelijk nodig geweest om wat wijzigingen door te voeren. Dit had de ploeg nodig, ik kon niemand iets verwijten na deze wedstrijd. Een stap minder is vanaf nu niet meer mogelijk, dit is vanaf nu de norm. We hebben laten zien wat we in huis hebben als we geconcentreerd zijn en bereid zijn alles te geven. Als we dit weten vol te houden is het herstel ingezet. Wat dat betreft is het jammer dat we volgend weekend vrij zijn, aan de andere kant is het prettig dat we even door kunnen bouwen en trainen. Ik kijk nu al uit naar de derby met Kolping Boys.”

Statistieken
Scoreverloop: 35’ 0-1 / 40’ 0-2 / 41’ 1-2 (Abdessamad Oughris) / 67’ 1-3
Opstelling Vrone 1: Jeroen Tijman, Stijn Bugter, Romenco van Eikenhorst, , Oliver de Jong, Chris Meeuwisse (45’ Wilco Keesom), Wout Adams, Guus Oudeman (70’ Martin Jongejan), Chris Ebbelaar (80’ Stan Wijnstekers), Daniël Leijen (80’ Kevin Kieft), Lex de Jong, Abdessamad Oughris (70’ Max de Ruyter).

Vrone 2 speelde afgelopen zaterdag ook een thuiswedstrijd tegen de reserves van SVW’27. De thuisploeg wist met 3-0 te zegevieren en staat daarmee op een keurige gedeelde tweede plaats.